luni, 9 iunie 2008

...Americanofonizarea...

1st of all, incercati sa REpronuntati titlul acestui articolului (asta daca l-ati pronuntat inainte sa incepeti sa cititi si nu v-ati bagat **** ca e prea lung!) si vedeti daca nu suna tare fain!!! In fine...
Nu am mai postat nimic de foarte mult timp, si pentru asta imi cer mii de scuze (like u'd give a holy crap!, dar ma dau si eu mare blogger, ca si cum as avea nush ce datorie morala fata de domniile voastre!)... Nu mai gasisem nici un subiect demn de acest atipic blog, pana astazi!! Povestea incepe...
Dupa o gramada de timp pierdut, multe tigari fumate si aproape juma' de sezon de Scrubs intr-o singura noapte, ma culc (termin-o!!! =)) ). Asta se intampla pe la 6 dimineata... Dat fiind ca imi iubesc foarte mult prietena, tin sa precizez ca nu prea imi vine sa o omor; sau sa ma sinucid, ca-mi vine mai usor!! Ce legatura are asta?!? Pai dupa aproximativ 4 ore de somn-nesomn, ma trezeste blonda mea iubita si imi spune sa ma imbrac... Ca am o treaba! Ca tre' sa ma duc la cursul ei festiv!!! E ceva destul de important, buuut LAAADYYY, I'M SLEEEEEPING HEREEE!!!!! Anywho... Ma gandesc cu ce sa ma imbrac, imi spune sa ma imbrac la costum, eu o refuz elegant, ea imi promite ca daca nu ii respect dorinta ma refuza timp de o luna in ceea ce nu imi place sa fiu refuzat; asadar imi calc camasa, scot pantofii din camara, costumul de la naftalina si fata de baiat dragut si ascultator tot de acolo... "Apretez" paru' si ma dau in nestire cu parfum si cu after-shave si sunt gata de cateva ore de plictiseala totala!
Ajung la Casa Studentilor, ma dau jos din taxi, iau flori de la Ikebana (pfaaai, nu va spun cat au costat! O^o) si mak sus, la balcon!! O caldura insuportabila, dar sincer, niste fetite aranjate si boite de nu-i adevarat!! Tre' sa recunosc ca tare bine aratau toate!! Mai erau si uratele, dar aveau tzatze al dracu de mari, asa ca se compenseaza!! Ma urc la balcon, astept sa vorbeasca domnii profesori, bla-bla, ia Gianina mea diploma, si incepem sa facem poze!!! Si de-acum...
V-ati uitat vreodata la comedii romantice gen American Pie, in care studentii respectivi sunt la absolvire si isi arunca togile in sus cand se face poza aia??? Da' ati observat ceva??? Toate filmele se termina cu un screenshot cu absolventii bucurosi si togile in aer?!? Vazut si eu chestia asta!! Dar nici nu va dati seama cat de nashpa e cand imaginea nu ingheata si togile nimeresc in capul vreunui profesor chel, sau cand dupa juma' de ora o tipa cu ochelari si cu pistrui inca isi cauta toga pierduta in multime, sau ce nashpa se aude cand cartonul din care e confectionat cozorocul togii loveste betonul?! Sau cat poate fi de lame cand se repeta faza asta de 5-6-7 ori pentru ca fotograful e relativ batran, surd, orb sau neatent si suprinde momentul in care toti au capetele acoperite si ochii inchisi ca sa nu ii loveasca "shapcaliile"?! Aaa... Si ce amuzant e!!! :))
Chestia asta?! E prea AMERICANA!!! Totu' din Romania e prea american!! Inteleg ca oamenii aia au un alt stil de viata, in filme totul e posibil, poate mai frumos, poate mai exploziv, etc. Insa, oameni... WAKE THE FUCK UP!! Traiesti in Romania si asta iti ocupa tot timpul... Noi, romanii, avem o sarbatoare a iubirii, a indragostitilor, si NU e Valentine's Day!! Poate astia mai batrani, de la vreo 21 in sus, au auzit de Dragobete!! Helloooooo!!! Sarbatorile noastre sunt ale noastre si ale lor... well, se pare tot ale noastre!! Sau acu?! De 31 octombrie este Halloween!! La ei!! Da' si la noi!! Chiar stateam in fata televizorului in acea seara si ma gandeam ca poate apare cine stie ce cretin la usa mea costumat in mort, ca aveam un "costum" si mai original pentru el... Tooooaaate rahaturile de discoteci (avaaai, nu discoteci!, gresit! Cluburi, draga!) aaaau nush ce promotii cu vodca moca si shoturi de apa chioara in marea si grandioasa petrecere de "Halloween"... Nici unu' nu stie daca il intrebi DE CE in S.U.A se sarbatoreste Halloweenu'!!... Da' el este tare bucuros ca "Ce plm! E Halouinu' !!" Ce urmeaza, fratilor?! Thanksgiving Day?! In Romania?! Hai sa ne spalam pe maini de Sarbatoarea Pastelui si sa celebram Ziua Vacii de prin India, sau Ziua Elefantului cu Trompeta, de prin Zimbabwe sau Sudan, pe undeva... Nu ar mere?? Sa ne tragem un imn cu numele de "God Save Mr. President", Bucureshteieza sau The Battle Hymn of Rrrumania, in loc de judete facem state si multe aeroporturi, belim un sat de pe fata pamantului sa ramana desert si tragem o buca' de Las Covasnas, pe unguri si rromi ii bagam in ghetoruri si facem manele cu scratchuri... Si gataaa!!! Statele Unite ale Romaniei!!!
Wake uuuup, people... Americanii nici nu stiu ca existam!!! Nu zic sa ne rupem cu opinci Niche sau ii si itzari marca Plai... Dar nici sa invocam zeii fast-foodurilor, sa cerem cadouri pentru Valentine's Day (si de Dragobete, ca e de-a noastra!), sa producem Dacii tunate si sa cerem bonbon de Halloween in loc de Anu Nou!!!
Nu e aur si parai in Romania, dar nici nu e cel mai urat loc de pe pamant... Dude, what the fuck....
Pana data viitoare, respect!!!

P.S. : Daca aveti ocazia sa asistati la un curs festiv, nu ratati pentru nimic in lume!! E preaaa tareeee!!! =)))

4 comentarii:

Abdul spunea...

:))))))))) prea original! as vrea sa iti spun mai multe, dar ma rezum la prea original... un subiect mult discutat, insa nu discutat asa cum ar trebui discutat!asa trebuie abordata problema! felicitari pentry " a job well done !"

Anonim spunea...

nice one :)

Catri spunea...

Da, Abdul... Si ca sa vezi de unde-mi veni ideea!! De la un curs festiv... In ce te imbraci anu' asta de Halouin? Eu ma gandeam sa abordez un Reflexive-Gay outfit!! Sau dak nu King Kong!! Vedem noi... Bafta!..

P.S. Sunt curios cine-i anonimul cu commentul... Poate un nume... :)

Anonim spunea...

chiar tare post-ul tau;)) nu prea am asistat la asemenea cursuri festive...pana acum..dar saptamana trecuta l-am avut eu pe al meu...am aruncat si noi "ciupilicile"si a mea..a ricosat in "burtica"generoasa a unui parinte...si a ricosat fix in bratele mele:))...

Well done catri sa fiu si eu in tema cu americanofonizarea:))